Veelgestelde vragen

Theoriegarant is een bedrijf dat jou echt de theorie wil leren. Dit doen we op een manier waar iedereen actief meedoet. Ook kan je het daarna perfect in de praktijk toepassen zodat je daar ook voor gaat slagen.

Theoriegarant heeft 3 les locaties. Dit zijn: Eindhoven, Venlo en Maastricht.

In principe als je goed oplet tijdens de cursus en je volgt de instructies op, je beheerst de Nederlandse taal goed, dan slaag je! We behandelen alles gedurende cursus op een begrijpelijke manier.

Komt het toch voor dat je zakt voor het examen? Dan kun je herkansen voor een gereduceerd tarief! Je betaald dan €73,50 voor de herkansing. Dit is dan opnieuw de cursus + het regulier theorie-examen. Zie algemene voorwaarden voor de voorwaarden.

De eerste keer slaagt gemiddeld 80% van onze cursisten.

Gemiddelde slagingspercentage bij het CBR van de kandidaten die zelf (zonder Theoriegarant) op examen gaan voor de categorie auto is 44%, bromfiets is 48% en voor motor is dit 55%. 

Heb je moeite met kennis en/of inzicht vragen? Deze behandelen wij ook gedurende cursus. Alle onderdelen worden conform het CBR richtlijnen behandeld.

Na de aanmelding reserveren wij het examen. Je dient ons meteen na de aanmelding ook te machtigen voor het theorie-examen. Meer informatie betreft de machtiging ontvang je na de aanmelding. 

Je gaat na de cursus op examen. Normaliter is het theorie-examen aansluitend na de les. Echter kan dit varieren vanwege de beschikbare examen plaatsen bij het CBR. Je bent tussen 12:00 en 16:00 uur klaar bij het CBR examencentrum.

Tarieven per 01-01-2024:
– 2 dagen theoriecursus inclusief regulier theorie-examen bedraagt €173,50.
– 1 dag theoriecursus inclusief regulier theorie-examen bedraagt €147,-.

Om het theorie-examen te kunnen doen, geldt de volgende minimumleeftijd:
Categorie bromfiets (AM) 15,5 jaar.
Categorie auto (B) 16 jaar.
Categorie motor (A) 17 jaar.

Ja zeker. Ook de mensen met dyslexie kunnen onze theoriecursus goed volgen.
Het theorie examen heeft geen tijdsdruk per vraag. Je hebt 30 minuten totaal waarvan de gemiddelde leerling 15 minuten overhoudt.

In principe niet. Wij behandelen alle stof gedurende cursus. Wij zijn de enigste theoriecursus aanbieder die ook echt uitleg geeft over de stof. Dit om vervolgens alles goed te kunnen onthouden tijdens de rijlessen.

Voor een examen bij het CBR heb je een geldig identiteitsbewijs nodig.
Zonder geldig identiteitsbewijs mag je geen examen doen. Klik hier voor meer informatie betreft een geldig identiteitsbewijs op de website van het CBR.

Vanaf de dag dat je slaagt voor je CBR theorie-examen is je theorie 1,5 jaar geldig.

Het is ook mogelijk om de theoriecursus in 1 dag te volgen. 

In Eindhoven kun je Motor theoriecursus in 1 dag volgen. 
In Maastricht kun je Auto theoriecursus in 1 dag volgen. 

Hiervoor kun je aanmelden via www.theoriegarant.nl
De kosten bedragen €147,- voor cursus 1 dag + theorie-examen.

Zodra je in het bezit bent van een auto rijbewijs (B), mag je op een bromfiets, snorfiets, speed-pedelec en brommobiel rijden. 
Voor meer informatie kijk op de website van Rijksoverheid.