Wat is de minimumleeftijd om een rijbewijs te halen in Nederland

Wat is de minimumleeftijd om een rijbewijs te halen in Nederland

Wat is de minimumleeftijd om een rijbewijs te halen in Nederland Als u in Nederland woont en de weg op wilt, is het belangrijk om te weten wat de minimumleeftijd is om een rijbewijs te halen. De minimumleeftijd om een rijbewijs te halen varieert afhankelijk van het type voertuig dat u wilt besturen en het soort rijbewijs dat u nodig heeft.

Rijbewijs B (personenauto)

Voor het behalen van een rijbewijs B, waarmee u personenauto’s mag besturen, geldt een minimumleeftijd van 18 jaar. Vanaf deze leeftijd kunt u beginnen met het volgen van rijlessen en het afleggen van het praktijkexamen.

Rijbewijs A (motorfiets)

Voor het behalen van een rijbewijs A, waarmee u motorfietsen mag besturen, geldt een minimumleeftijd van 18 jaar voor het A1-rijbewijs en 20 jaar voor het A2-rijbewijs. Na het behalen van het A2-rijbewijs kunt u na twee jaar overstappen naar het A-rijbewijs, waarmee u alle typen motorfietsen mag besturen.

Rijbewijs C (vrachtwagen) en D (bus)

Voor het behalen van een rijbewijs C, waarmee u vrachtwagens mag besturen, geldt een minimumleeftijd van 21 jaar. Voor het behalen van een rijbewijs D, waarmee u bussen mag besturen, geldt ook een minimumleeftijd van 21 jaar.

Het is belangrijk om te weten wat de minimumleeftijd is om een rijbewijs te halen, zodat u op tijd kunt beginnen met het behalen van uw rijbewijs. Bij Theoriegarant staan we klaar om u te ondersteunen tijdens uw rijopleiding, ongeacht uw leeftijd. Neem vandaag nog contact met ons op om uw rijbewijsreis te beginnen!