Hoe vaak mag je je theorie-examen doen

Hoe vaak mag je je theorie-examen doen

Het theorie-examen voor het rijbewijs is een belangrijke stap op weg naar het behalen van je rijbewijs. Maar wat als je niet slaagt? Mag je het examen opnieuw afleggen en zo ja, hoe vaak?

In Nederland mag je onbeperkt vaak deelnemen aan het theorie-examen voor de auto, motor of bromfiets. Er is geen limiet aan het aantal keren dat je het examen mag afleggen. Dit betekent dat als je de eerste keer niet slaagt, je het examen opnieuw kunt doen.

Het is echter wel belangrijk om goed voorbereid te zijn voordat je het examen opnieuw aflegt. Neem de tijd om te studeren en oefen met oefenexamens om je slagingskans te vergroten.

Het is ook goed om te weten dat je na het behalen van je theorie-examen een jaar de tijd hebt om je praktijkexamen te halen. Als je binnen dit jaar niet slaagt voor je praktijkexamen, moet je opnieuw je theorie-examen afleggen voordat je weer praktijkexamen kunt doen.

Kortom, je mag onbeperkt vaak deelnemen aan het theorie-examen, maar het is belangrijk om goed voorbereid te zijn en je kansen op slagen te vergroten. Veel succes met je examen!